Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Φοιτητές και φοιτήτριες από το ΠΤΔΕ του Π.Ι. εφαρμόζουν καινοτόμες διδακτικές πρακτικές στο μάθημα της Ιστορίας

Έπειτα από πρόταση της Dr. Χρύσας Ταμίσογλου, Ε.ΔΙ.Π. - Μέλους του Εργαστηρίου Κοινωνικών Επιστημών και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στα σχολεία του 1ου Θεματικού Δικτύου Σχολείων Π.Ε. των Ιωαννίνων: «Ιωάννινα - γνωρίζω τα μνημεία της πόλης μου!» φοιτητές και φοιτήτριες από το ΠΤΔΕ που παρουσίασαν στους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ’ τάξης τα επιτραπέζια παιχνίδια τα οποία δημιούργησαν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Ακουστικής Γλυπτοθήκης και στη συνέχεια έπαιξαν μαζί με τα παιδιά τα παιχνίδια αυτά.

Πρόκειται για μία από τις πολλές δράσεις με το ΠΤΔΕ Ιωαννίνων που στόχο έχουν την αμφίδρομη επαφή και συνεργασία των σχολείων με την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Η συντονίστρια του Δικτύου κα Παρασκευή Νταλαούτη, Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Σταυρακίου, απέστειλε, εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών και των μαθητών/μαθητριών του Δικτύου, ευχαριστήρια επιστολή προς την κα Ταμίσογλου και τον πρόεδρο του ΠΤΔΕ του Π.Ι., κ. Σούλη.